Akcia čoskoro končí

RECEPT: Špenátovo cuketová polievka podávaná s bielym jogurtom

Zdieľať:

Dnes si uvaríme polievku krásnej zelenej farby. Tú správnu zelenú, jej dodá baby špenát. Je zdravá a chutná. Odporúčam vyskúšať :-)

Základné suroviny

  • 2 hrste baby špenátu
  • 1 väčšia cuketa
  • 1 väčší zemiak
  • 1 väčšia červená cibuľka
  • medvedí cesnak podľa chutí
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

Príprava, postup a varenie

  1. Medvedí cesnak opláchni nakrájaj na menšie kúsky.
  2. Cibuľku očisti spolu s jedným strúčikom cesnaku a nakrájaj najemno.
  3. Do hrnca daj trošku olivového oleja. Nechaj ho rozohriať a pridaj cibuľku a cesnak. Chvíľku orestuj.
  4. Po orestovaní ešte pridaj cuketu nakrájanú na kocky spolu so zemiakom nakrájaným taktiež na kocky a medvedím cesnakom. Dochuť soľou a čiernym korením. Chvíľku na oleji orestuj. Potom zeleninu zalej vývarom a var dovtedy, kým zemiaky nebudú mäkké.
  5. Nakoniec do polievky pridaj 2 hrste baby špenátu a nechaj ich povariť 5 minút.
  6. Polievku rozmixuj dohladka ponorným mixérom.
  7. Polievku podávaj s bielym jogurtom a slnečnicovými semienkami.

Prajem dobrú chuť!

špenatovo tekvicová polievka

Zdieľať: