Akcia čoskoro končí

RECEPT: Miluješ cestoviny? Vyskúšaj plnené cannelonni

Zdieľať:

Včera som ti predstavila výborný recept na plnené cestoviny v tvare mušlí. Dnes som sa rozhodla pre cestoviny s názvom cannelonni.

Ak máš pochybnosti či cestoviny jesť a či z nich nebudeš priberať, odpoveď je jednoduchá. Cestoviny sú sacharidy, preto s nimi treba aj tak zaobchádzať. Čo to znamená? Sú veľmi dobrým zdrojom energie, ale naopak aj veľmi dobrý zdroj nadbytočných kilogramov pri ich častom konzumovaní. Nie sú vhodné na večeru, naopak veľmi dobre sa hodia k obedu, kedy naše telo dokáže túto energiu využiť a spáliť. Najviac sa hodia po fyzickej aktivite, vtedy nepredstavujú žiadne riziko :-)

Základné suroviny

  • 1 balíček cestovín cannelonni

Základné suroviny na plnku

  • olivový olej
  • 300 g mrazeného listového špenátu (popr. čerstvý)
  • 3 veľké šampiňóny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 30 g syra Parmigiano Reggiano
  • 150 g riccoty
  • 20 ml smotany na šľahanie
  • muškátový oriešok
  • čerstvý tymián
  • 2 vajíčka
  • soľ
  • čierne korenie

Na záver

  • Mlieko + smotana
  • strúhaný čedar

Postup

  1. Špenát nechaj rozmraziť.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájaj najemno. Na panvičku daj trošku olivového oleja a zľahka orestuj cibuľu, cesnak a nadrobno nakrájané šampiňóny.
  3. Pridaj špenát, soľ a čierne korenie. Zhruba 5 minút orestuj. Potom odstav zo sporáka.
  4. Smotanu vyšľahaj s vajíčkami. Pridaj tymián a muškátový oriešok. Do smotany vmiešaj strúhaný syr.
  5. Túto zmes nalej k špenátu. Premiešaj a pridaj riccotu. Vznikne ti hustá náplň.
  6. Zmesou naplň surové cestoviny a poukladaj ich do zapekacej misy.
  7. Cestoviny zalej mliekom s troškou smotany do 3/4 a posyp bohato strúhaným čedarom. Daj do rúry na 200 stupňov. Peč dovtedy kým cannelonni nebudú mäkké.
  8. Hotovo!

Prajem dobrú chuť! 

Cannellonni plnené syrom

 

Zdieľať: