Dnes si spolu pripravíme ďalší zdravý recept. Výborné špenátové špagety podávané s pečenými kolieskami z cukety. Tie budú mať chuť po cesnaku a bazalke. Tak sa poď pozrieť, čo všetko budeš potrebovať a ako budeš postupovať.
Základné suroviny na prípravu špagiet
- 150 g mrazeného špenátu
- 150 g celozrnných špagiet
- 4 strúčiky cesnaku
- troška masla
- soľ
- štipka muškátového orieška
- parmezán
Príprava a postup
- Špagety uvar podľa návodu v osolenej vode s troškou olivového oleja.
- Medzi tým si na hlbokej panvičke nechaj rozpustiť maslo, ku ktorému pridaj prepasírovaný cesnak. Po minútke pridaj aj rozmrazený špenát.
- Nezabudni zmes osoliť a pridať trošku z muškátového orieška.
- Špenátovú zmes nechaj variť 10 – 15 minút.
- Na záver vsyp do hotovej zmesi uvarené špagety a nastrúhaný parmezán. Celé to premiešaj.
Ako prílohu podávam cuketové kolieska. Čo budeš potrebovať?
Základné suroviny
- 500 g cukety
- 1,5 PL olivového oleja
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 ČL soľ
- 1 ČL tymian
- 1 ČL bazalka
- 1 ČL majorán
Postup….
- V miske rozmiešaj olej, soľ, tymián, bazalku, majorán a pretlačený cesnak.
- Cukety si nakrájaj na kolieska hrubé 1 cm.
- Na pekáč daj alobal. Naň poukladaj cuketové kolieska. Tie potri pripravenou marinádou.
- Ak sa ti nezmestia na jeden pekáč, pokračuj v ukladaní druhej vrstvy a znova kolieska potri.
- Ak máš hotovo, pekáč prikry alobalom a takto ich daj piecť pri teplote 180 stupňov na 15 minút.
- Potom už len odkry a nechaj dopiecť 10 minút.
- Hotovo!
Verím, že ti bude chutiť. Prajem dobrú chuť!