Akcia čoskoro končí

RECEPT: Príjemne krémová zelerová polievka

Zdieľať:

Dosiahnuť krémovú konzistenciu polievky nemusíš len pridaním sladkej smotany. Dá sa to aj bez nej. Dnes ti ukážem ako jednoducho a naozaj zdravo sa dá uvariť zelerová polievka. Ak máš chuť urobiť si čisto vegetariánsku verziu, miesto vývaru použi vodu, ak bezlepkovú, vynechaj pochúťkovú kyslú smotanu na ozdobu.

Základné suroviny na prípravu polievky (4 porcie)

  • 630 g zeleru
  • 1 ks pór
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 600 ml hovädzieho vývaru
  • soľ
  • čierne korenie
  • na ozdobu pochúťková kyslá smotana a olej z čiernej rasce

Vedela si: Olej z čiernej rasce sa považuje za jeden z najzdravších…. Jedna z jeho najdôležitejších ingrediencií, thymoquinone, sa preukázala ako účinná na zmenšenie existujúcich nádorov. 

Príprava a postup

  1. Pór očisti. Prerež ho na polovicu pozdĺž a opláchni. Nakrájaj na tenké kolieska.
  2. Cesnak nakrájaj na tenké plátky, zeler ošúp a nakrájaj na kocky.
  3. Do hrnca daj olivový olej a po rozohriatí na ňom orestuj pórik zhruba 2 minútky.
  4. Potom pridaj zeler, ktorý zalej vývarom. Celé to osoľ a okoreň korením. Var 40 minút pod pokrievkou, kým zeler nezmäkne.
  5. Nakoniec do polievky pridaj cesnak a rozmixuj ju ponorným mixérom.
  6. Podávaj na tanieri s pochúťkovou kyslou smotanou a troškou oleja z čiernej rasce.
  7. Hotovo!

Prajem dobrú chuť!

zelerova polievka

Zdieľať: