Vedela si, že taká obyčajná paradajka pomáha tráveniu? Odporúča sa zjesť 2 paradajky denne. Výborne pôsobí pri pocite nafúknutého brucha a taktiež ako prevencia pred tvorbou žalúdočných vredov. Má pozitívne účinky surová i varená.
Dnes si ju pripravíme v teplom stave.
Základné suroviny
- 6 ks paradajok
- 1 balenie bazalkového tofu
- 1 ks mozzarelly
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šalotka
- baklažán – 6 plátkov (môžeš vynechať)
- 1 celé vajíčko
- čerstvá bazalka
- soľ
- čierne korenie
- zelené olivy (množstvo podľa chutí)
Príprava a pečenie. Ako budeš postupovať?
- Celý recept ti nezaberie viac ako pol hodinky. Je veľmi jednoduchý a chutný. Hodí sa ako hlavné jedlo, ale určite nič nepokazíš, keď ho ponúkneš aj ako predjedlo…
- Paradajky umy, vrch zrež a vnútro vydlab.
- Rúru si predhrej na 200 stupňov.
- Na olivovom oleji orestuj šalotku nakrájanú nadrobno, pridaj cesnak a nastrúhané bazalkové tofu. Zmes osoľ a okoreň čiernym korením. Sem tam premiešaj (10 minút).
- Zmes odstav a pridaj 1 vajíčko, olivy a nasekanú čerstvú bazalku.
- Ak máš rada baklažán, priprav si 6 tenkých plátkov. Tie osoľ a chvíľku počkaj. Pomôže odstrániť v baklažáne horkosť.
- Paradajky vlož do pekáča a naplň ich pripravenou zmesou. Každú paradajku zakry plátkom baklažánu a zvyškom vršku paradajky.
- Na dno pekáča daj trošku vody, paradajky pokvapkaj olivovým olejom, osoľ a okoreň.
- Peč cca. 25 minút.
- Podávať môžeš teplé, alebo vychladené.
Prajem dobrú chuť!