Akcia čoskoro končí

RECEPT: Výborná frittata s paradajkami a cuketou

Zdieľať:

frittata s cuketou a paradajkami

Dnes si spolu pripravíme chutný recept zo zemiakov, vajíčok a zeleniny. Môžeš ho pripraviť do menších zapekacích misiek, alebo jednej veľkej. Výhodou menších misiek je to, že každý dostane svoju porciu a ty už nemusíš rozdeľovať porcie. Recept je jednoduchý a rýchly na prípravu.

Čo všetko budeš potrebovať? 

  • 5 zemiakov
  • 50 g anglickej slaniny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 vajíčka
  • hrsť syra (parmezán)
  • 6 cherry paradajok
  • pár ks baby špenátu
  • 1/2 kelímka pochúťkovú kyslú smotanu
  • 1/3 cukety
  • tymián
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie

Ak máš rada aj inú zeleninu, môžeš ju zameniť, alebo pridať do receptu. Fantázií sa medze nekladú.

Ako na to?

Očisti si zemiačky a nakrájaj ich na tenšie plátky. Uvar ich do polomäkka v osolenej vode. Na panvičku daj 1 lyžicu olivového oleja, nechaj rozohriať a pridaj na plátky pokrájanú anglickú slaninku a cesnak. Po minúte pridaj uvarené zemiačky a všetko spolu zľahka opeč. Po opečení daj tieto zemiačky buď do jednej veľkej, alebo malých zapekacích misiek vymastených maslom. Na zemiačky pridaj na polovicu pokrájané cherry paradajky, pár lístkov baby špenátu a všetko zakry cuketou.

Do vajíčok pridaj hrsť parmezánu, pochúťkovú kyslú smotanu, troška korenia, soli a tymiánu. Touto zmesou už len zalej pripravené zemiačky. Frittaty nechaj zapiecť na chvíľku v rúre na 180 stupňov. Na konci zapni gril, aby sa ti zvrchu syr krásne zapiekol. A je to! Jednoduché však. Verím, že sa ti jedlo podarí a že bude chutiť.

Prajem dobrú chuť!

Zdieľať: