Akcia čoskoro končí

RECEPT: Chutná talianska pizza FIT bez výčitiek

Zdieľať:

pizza FIT

Pri slove PIZZA si každá predstaví veľa múky, salámy, syra a pod. Inak povedané kalorickú bombu… Pri tejto si ale z toho ťažkú hlavu robiť nemusíš. Je i pre kočky, ktoré sa snažia udržiavať si krásnu líniu.

Pizza je pôvodom z Talianska. Pečený ploský bochník je v histórií považovaný za pôvodný pokrm roľníkov. Datuje sa cca. rok 1000 v mieste okolia Neapolu. Možno netušíš, ale prvé dodávky pizze robil Raffaele Esposito z reštaurácie Pietro il Pizzaiolo pre kráľa UMBERTA I. a jeho manželku MARGHERITU.

Pizza bola vytvorená z rajčín, bazalky a mozzarely. Dodnes sa ale nevie, či kombinácie chutí si vyžiadala kráľovna, alebo to tak chcel Raffaele. No ako vieš, pizza Margherita sa predáva stále a je obľúbenou a najobjednávanejšou pizzou na svete.

PIZZU ktorú si dnes môžeš so mnou upiecť bude obsahovať  tieto tri suroviny ako využíval aj Raffaele a ver mi, že ti bude chutiť.

Základné ingrediencie na PIZZU

  • 150 g tuniaka vo vlastnej šťave zbaveného šťavy
  • 2 vajíčka
  • 3 polievkové lyžice vody
  • 3 polievkové lyžice cícerovej múky (ovsenej, ľanovej)
  • soľ

Dodatky na pizzu

  • paradajky cherry
  • cesnak
  • bazalka
  • mozzarella
  • olivový olej
  • olivy
  • soľ

Ako na to?

Postup je jednoduchý a nie nadarmo vravím, že je FIT:)

  1. Všetky suroviny na cesto si daj do misky a premiešaj. Formu si vymasti najlepšie olivovým olejom a cesto vlej do formy. Peč na 180 stupňoch vo vyhriatej rúre. Cesto si kontroluj.
  2. Cherry paradajky prekroj na pol, pretlač do nich cesnak a premiešaj spolu s lyžičkou olivového oleja a soli.
  3. Skontroluj si po cca. 5 minútach cesto a ak je trocha tuhšie pridaj naň paradajkovú zmes, poukladaj nakrájané kusy mozzarelly, olivy, okoreň oreganom a daj späť piecť.
  4. V poslednej minúte pečenia posyp bazalkou
  5. Hotovo

RADA: Cícerovú múku si skús urobiť sama. Cícer daj do mixéra ktorý má sekáčiky a nasekaj na múku. Preosej aspoň dva krát. Zbytkové lupky môžeš využiť namiesto strúhanky do iného jedla. Majú výbornú chuť. Múku skladuj v chladničke vo vzduchotesnej nádobe.

Prajem dobrú chuť.

Zdieľať: