Poznáš to aj ty keď máš nesmiernu chuť na niečo slané? Napríklad na solené čipsy? Určite áno. Poznám to aj ja. Výčitky by boli silnejšie ako naše chute a tak si radšej ideme ľahnúť no a v horšom prípade podľahneme. Ja ti však prinášam zdravšiu alternatívu čipsov, ktoré môžeš jesť bez výčitiek.
ČIPSY Z MRKVY
Potrebujeme:
– 2 nakrájané umyté veľké mrkvy
– 1 ČL olivového oleja
– štipku morskej soli a štipku mletého korenia
POSTUP PRI VŠETKÝCH ČIPSOCH:
- predhrej si rúru na 220 °C
- plech vylož papierom na pečenie
- všetky prísady zmiešaj spolu so zeleninou
- peč približne 10 – 15 minút
ČIPSY Z BATÁTOV
Batáty sú sladké zemiaky, ktoré majú výbornu chuť. Ver mi. Vyber si zopar zemiačikov, umy ich, nakrájaj, posyp rozmarínom a morskou soľou, daj ich na plech vyloženým papierom na pečenie. Zemiačiky daj piecť do rúry.
ČIPSY ZO ŠPENÁTU
Potrebuješ:
– 2 šálky špenátových lístkov
– 2 ČL olivového oleja
– 1 ČL mletého čierneho korenia
– 1/4 ČL morskej soli
– 1 ČL oregana
Všetko spolu premiešaj a vlož do susičky na ovocie, ak nemáš sušičku kľudne použi rúru. Postup je rovnaký ako pri čipsoch z batátov.